Era avl

Jeg har begynt å vurdere å kanskje ha ett siste valpekull på Era i 2017. Ingen ting er bestemt enda. Først og fremst se hvordan det går på prøver i høst og om jeg oppnår det jeg er ute etter. . Heller vel mest mot Frankrike tror jeg når det gjelder hannhund. Hvis det blir ett siste kull på Era så skal alle valper være forhåndssolgt. Så hvis du vurdere en grosservalp så er det lurt å være tidlig ute hvis du skal ha valp etter en av verdens best jaktpremierte grosser.

 


21.11.2015

Da er alle valpene som skal selges solgt. Selv ska jeg beholde 2. De skal trenes litt forskjellig framover. Den ene tispa skal på sin først prøve midt i april. Det går fort, så jeg får nok å henge fingrene i fremover. Igjen skal vi bane veien for norske grossere, dog nå litt anneledes.

 

10.11.2015.

Det har vært lite oppdateringer her inne med tanke på valpene. Det har blitt oppdatert på Facebook siden med bilder og tekst.

Kort summert. Alle valpene er er i god form og har fått opplevd mye i sitt korte liv. Alle er glad i å kjøre bil og når jeg setter Era i bilen så står de på rekke og rad og venter på å bli løfta inn. Noen prøver også å hoppe inn, men det er de for små til å klare. Har prøvd med apport av rapphøne og det er veldig stas. Alle står på vinge og de er aktive og vil inn til fuglene. Alle valpene er selvstendige og ikke redd for å utforske verden rundt seg. Nå er de så “stortgående” at det er vondt å finne de igjen når de slippes ut. De siste 14 dagene har det kun vært litt tiss inne. Er de løse i huset så piper de hvis de må ut. Ved kraftig lek så hender det at de glemmer seg bort i kampens hete. Nå er det bare 1.5 uke til de reise fra redet. Men vi skal få være daglige turer i skog og mark og få sjekket litt mer av verden utenfor tomtegrensa før den tid.

23.09.2015

Da har det kommet 5 valper etter Era og Chico.2 hanner og 3 tisper. Regner med det blir så bra som vi har trodd og ment. Når man benytter seg av de fremste ekspertene og legendene når det gjelder Grosser Münsterländer, så må det jo bli bra. Takk for hjelpen så langt Jacques Le Baillif og Winfried Wardemann

Se facbook for bilder og mer info

18.09.2015

Da kan det se ut til av jeg har noen ledige Grosser Münsterländer valper pga at det blir flere en jeg hadde trodd samt en avbestillinger grunnet helse. Er du interessert i valp i høst og du tilfredstiller mine krav så ta kontakt. Er du ikke jeger eller interessert i jakt og jaktprøver, så prøv en annen kennel.

 

16.09.2015

Da har vi vært på røntgen og det var fler en de fant på ultralyd. SÅ det kan bli ett fint kull dette vil jeg tro 🙂 Werner hadde rett med tanke på antallet.

Den vordene mor har til nå lagt på seg 33.33% av sin opprinnelige vekt. Fortsatt 9 dager igjen.

Se Facebook for mer info.

 

24.08.2015

Da har vi vært på ultralyd undersøkelse. Era er svanger og vi får vente til dag 52- 55 så får jeg antallet da vi da skal på røntgen. Har formening om hvor mange og kan opplyse at det i alle fall blir flere enn sist

 

 

Parringen i Borken (i Grosser Münsterländer vogge) har blitt gjennomført. Chico var en skikkelig gentelman 🙂

 

11.07.2015

I ettermiddag startet løpetiden til Era, så da starter turen ned til Mr. Brokamp og Chico i Tyskland 23 juli.

 

 

Hannhund:

Chico vom Böinghook 156/10

Ekstriør : Sg+Sg

Jaktprøver:

VJP: 77 Pkt. Sp 11

HZP: 189 Pkt.st.h.l.E. 11

Helse: HD A


Tispe :

N SE JCH NJ(K)CH Era des Grandes Vorachyres  LOF203

Ekstriør: Excellent

Jaktprøver:

Høyfjell: 1×1 UK og 1 ELK Sverige, 3x 2 UK, 1×1 AK,1×2 AK

Skog: 1×1 VK /Ck, 1x1VK.  1×1 AK m/ÆP. 2×1 AK og2x2 AK Fullkombinert: 1×1 og 3×2 AK

Lavland: 2×3 AK+ 1×2 AK

Apport. 5×1 UK + 7×1 AK

Helse: HD A

Innavlsgraden av denne parringen er 4.0897 %

Det å komme frem til denne kombinasjonen har jeg fått god hjelp av min gode venn og oppdretter av Era, Jacques Le Baillif i samråd med Winfried Wardemann. Disse karene har tidligere kommet frem til meget bra kombinasjoner for kennel Grandes Vorachyres


 

Okt 2015.

Fay har vist at det er Grandes Vorachyres blod i henne.

Hun har fått 2 x 3 pr UK høyfjell. Hun har 2×1 Uk og 1×1 AK apport så langt. Snitt jaktlyst ligger langt over gjennomsnittet for Grosser Münsterländer. Problemet i høst på de få prøvestartene vi har hatt, er at det ikke har vært fugl. Ingen fugl = ingen premiering. Men uansett fugl eller ikke så har hun gått som ei kule på hver start og har med det fått 4.6 i snitt på jaktlyst.

Fay har i sommer vært på 2 utstillinger og fått 2x Exc og 1xCERT.

Feran har ikke vært klar enda til å starte på noe, men håper han kommer sterkere på banen i 2016.

Juli 2013. Begge valpene har begynt å trene apport. Fay i aksjon kan sees på link på høyre side under videoer.

19 Mai. Da har Emil og Lovise hentet Feran. Får tru du får skutt mang en tiur for Feran Emil. Fay beholder vi selv. Blir spennende og se hva det blir av disse 2 små

 

6 mai. Valpene blir mer og mer aktive. Ute så skal alt undersøkes. De er veldig selvsikre valper. I går fikk de prøve seg inne hos rapphønsene. Begge holdt en liten stand og på begge var rapphønsene skjult så de måtte bruke nesa. Så de tegner veldig bra begge to. Spørs om de blir Era kopier ?? Skader jo ikke om det blir fler gode Grosser Münsterländere her i landet 🙂

15 April. I går fikk de prøve fast føde for første gang. Mye grising og lite i magen. Men begge smakte litt. I dag veier Feran 2650 gram og Fay 2565 gram

Har tatt en liten video den dagen de var 18 dager gamle. Gå på forsiden på høyre side der det står video NY

Da har begge valpene fått navn og eier

Hannen går til Steinkjer og hans navn blir: Feran des Grandes Vorachyres og tispa skal vi beholde selv og skal hete Fay des Grandes Vorachyres

5 april. Valpene er i dag 12 dager og har ei vekt på ca 1.5 kilo. Hannen er litt mer aktiv i gåinga i kassa. Begge har fra dag en satt beina under seg og gått når de har beveget seg. Har såvidt begynt å sprekke opp i øynene og reagerer derfor litt på lys.

Må bare beklage til alle som ikke fikk valp denne gangen etter Era. Men det vil komme muligheter igjen regner vi med. Så bra linjer bør sprees til flere. Må jo si det er hyggelig å høre at flere av dere som ikke fikk valper denne gangen fortsatt vil vente på neste kull til Era. Moro at dere har troen på oss 🙂

24 mars. Da kom det 2 valper i dag. Ei tispe og en hanne. Vi får satse på kvalitet i stede for kvantitet 🙂

Selv om dette er mitt første Grosser Münsterländer kull, så får jeg fortsette på alfabetet som Jacques har begynt på under kennelnavnet Grandes Vorachyres så da blir det F navn på dette kullet.

21 mars. Vi venter og venter. 61 dag i dag. Det sparker i alle fall i magen på Era.

13 mars. Jeg vil ikke si det men må /bør. Det blir nok ikke mer enn 2-3 valper på Era. Synd men sant.

 

15 februar. Etter ultralyd i dag fikk vi påvist at Era er med valper !!!!

19 og 21 januar. Era parret

I dag 5 januar begynte Era med sin løpetid. Så da går det ca 14 dager til parring.

Går alt etter planen blir det valper rundt den 23 mars.

 

 

 

Det er søkt og godkjent avlsrådet Grosser Münsterländer parring mellom LOF203 NJ(K)CH Era des Grandes Vorachyres og DK03990/2006 August. Parringen vil bli foretatt i løpet av januar 2013.

Era og August er den tispen og den hannen med størst jaktlyst her i landet. Begge er HD og AA fri. August er øyelyst fri 12.07.2012. Øyelysingen ble foretatt pga at han hadde en skade på et øye for 2 år siden.

Era er premiert som eneste Grosser Münsterländer i alle grener. 1x1VK m/CK kvalifiserng NM-Skog,1×1 VK semifinale NM-Skog, 2×1.AK og 2×2.AK skog, 1×2 AK fullkombinert. 1×1.UK (Sverige), 1×1.AK og 3×2.UK høyfjell samt 2×3.AK lavland. Hun er premiert med 3×1. og 1×3.AK samt 4×1. og 1×3.UK apport. Hun er eneste Grosser Münsterländer som har tittelen NJ(K)CH (norsk jakt (kombinert) champion). Era har gjennomsnittlig jaktlyst på 4,73 og premieprosent på jaktprøver på ca 41%. Era innehar også den høyeste poengsum som en Grosser Münsterländer har fått på prøve i Sverige. Era har Exc fra utstilling.

August har deltatt på mange jaktprøver, men har vært veldig uheldig og er ikke jaktpremiert. Han gjør en god jobb og har imponert mang en dommer, men det blir jo ikke premieringer av slikt. August har snitt på jaktlyst på 4,11 i AK. August har 5×1.UK apport, 9×1.AK apport samt 1×2.UK apport og 1×2.AK apport. August har CK fra utstilling.

Både Era og August er medlem av 130 poeng klubben i apport som betyr at de har maks poeng på apporten.

Med denne kombinasjonen har jeg tro på valper med stor jaktlyst, god samarbeidsevne og friske. Denne paringen får en innavlsprosent på 4.966%.

Siden jeg er eier av begge hundene, så er du velkommen til å se begge individene i aksjon i høst.

Selger valper bare til jegere og mennesker som vil starte på jaktprøver.

Era sin mor: Rita des Grandes Vorachyres har 23 premieringer på felt og de beste resultatene er følgende:

TAN ( like VJP ), Champion spring fields trials ..Plus CACIT, in LE PUY Rita won 1st Price wersus 250 continental dogs

Champion on shot pheasant ,Fall . Plus CACIT ,

RCACIT in SWITZERLAND and beauty CACS.

 

Era sin far Romeo vom Bergwald har følgende resultat:

Beauté : Nationale d’élevage : RCACS (2007-2008) CACS (2009)(Meilleur de la NE)

Championnat de France : CACIB (2008-2009-2010-2011)

Championnat du monde : RCACIB (2011)

Lausanne (SUISSE) CACIB (2009)

St Gall (SUISSE) CACIB (2010)

Champion International de Beauté (2010)

Travail :TAN (2007)

Recherche au sang Artificiel : (24h) 3ème prix (57 Pts) (2007)

BICP (1ère Catégorie) (2008-2011)
(3ème catégorie) (2009)

TRIALER (2010)

Field d’automne) : RCACT (2009), CACT (2009-2010-2011),

CACIT (2011)

Champion Fields Trials d’Automne (2011)

BICP 1ère Cat

TRIALER

CH FT Gibier Tiré

CACIT

Recherche au SANG artificiel 24 h : 3ème Prix

CACS Meilleur de NE

CACIB Ch de FRANCE

RCACIB Ch du MONDE

 

August sin mor, Assi von Varensell har følgende resultat:

1×1.UK felt + pokal Bedste unghund i DMK 2005 (06)
2×1.AK felt
4×2.AK felt
1. pr. Schweiss 400m
2 x bestått utvidet apportprøve
2x bestået Vand og Slæb Apportering

August sin far, Thor har følgende resultat:

1×1. pr. ukl. + pokal Bedste unghund i DMK 1999
1×1.UK felt
1×1.AK felt
1×3.AK felt
1×1 +2×2. pr.Schweiss 400m
2x bestået Vand og Slæb Apportering

Era og August fikk 2 valper 24 mars. Det blei en hanne Feran des Grandes Vorachyres som skal til trøndelag og Fay des Grandes Vorachyres som vi skal beholde selv. Begge er veldig selvstendige og er ikke redd noe.

 

I dag 5 januar begynte Era med sin løpetid. Så da går det ca 14 dager til parring