Grosser Münsterländer Valper

Hvis du vil holde deg oppdatert på valpefronten når det gjelder grosser münsterländer så skal det selvfølgelig helst stå her, men det hender jeg legger ut info under “Nyheter” så ta en titt der også 

07.11.2018

Da er vi kommet til 04.11.2018. Har fått tilbud om noen hannhunder og venter nå på at stamtavle og bilder skal komme på den ene. De andre kandidatene har jeg sett og noen møtt men dette er ikke lett. Får krysse fingrene for at det kan bli veldig bra. Kommer med info så fort jeg veit noe mer. I mellomtiden får en gjøre det eneste som er fornuftig og det er å jakte og gå på jaktprøver.

 

10.10.2018

Da er jeg i tenkeboksen for fullt, om jeg skal ha ett kull på Fay des Grandes Vorachyres. Det blir i såfall våren 2019

 


Da er vi kommet til 31 august 2017 og nå har søket etter en topp hannhund  startet. Har satt opp mange kriterier og de er høye, i søken etter hannhund. Er du jeger og jaktprøveinteressert og er på utkikk etter en grosser münsterländer valp så kontakt meg snarest. . Forventer mye av kommende kull. Parring vil skje på en av de to neste løpetidene.   Du er hjertelig  velkommen til å hilse på mine hunder og du kan også være med en dag på jakt i høst for å se hvordan de søker og går. Det vil ikke bli noe parring så sant ikke etterspørsel etter valper er tilstede. 

 

Jeg har begynt å vurdere å kanskje ha ett siste valpekull på Era i 2017/2018. Ingen ting er bestemt enda. Først og fremst se hvordan det går på prøver i høst og om jeg oppnår det jeg er ute etter. . Heller vel mest mot Frankrike tror jeg når det gjelder hannhund. Hvis det blir ett siste kull på Era så skal alle valper være forhåndssolgt. Så hvis du vurdere en grosservalp så er det lurt å være tidlig ute hvis du skal ha valp etter en av verdens best jaktpremierte grosser.


 

 

 

21.11.2015

Da er alle valpene som skal selges solgt. Selv ska jeg beholde 2. De skal trenes litt forskjellig framover. Den ene tispa skal på sin først prøve midt i april. Det går fort, så jeg får nok å henge fingrene i fremover. Igjen skal vi bane veien for norske grossere, dog nå litt anneledes.

 

10.11.2015.

Det har vært lite oppdateringer her inne med tanke på valpene. Det har blitt oppdatert på Facebook siden med bilder og tekst.

Kort summert. Alle valpene er er i god form og har fått opplevd mye i sitt korte liv. Alle er glad i å kjøre bil og når jeg setter Era i bilen så står de på rekke og rad og venter på å bli løfta inn. Noen prøver også å hoppe inn, men det er de for små til å klare. Har prøvd med apport av rapphøne og det er veldig stas. Alle står på vinge og de er aktive og vil inn til fuglene. Alle valpene er selvstendige og ikke redd for å utforske verden rundt seg. Nå er de så “stortgående” at det er vondt å finne de igjen når de slippes ut. De siste 14 dagene har det kun vært litt tiss inne. Er de løse i huset så piper de hvis de må ut. Ved kraftig lek så hender det at de glemmer seg bort i kampens hete. Nå er det bare 1.5 uke til de reise fra redet. Men vi skal få være daglige turer i skog og mark og få sjekket litt mer av verden utenfor tomtegrensa før den tid.

23.09.2015

Da har det kommet 5 valper etter Era og Chico.2 hanner og 3 tisper. Regner med det blir så bra som vi har trodd og ment. Når man benytter seg av de fremste ekspertene og legendene når det gjelder Grosser Münsterländer, så må det jo bli bra. Takk for hjelpen så langt Jacques Le Baillif og Winfried Wardemann

Se facbook for bilder og mer info

18.09.2015

Da kan det se ut til av jeg har noen ledige Grosser Münsterländer valper pga at det blir flere en jeg hadde trodd samt en avbestillinger grunnet helse. Er du interessert i valp i høst og du tilfredstiller mine krav så ta kontakt. Er du ikke jeger eller interessert i jakt og jaktprøver, så prøv en annen kennel.

 

16.09.2015

Da har vi vært på røntgen og det var fler en de fant på ultralyd. SÅ det kan bli ett fint kull dette vil jeg tro 🙂 Werner hadde rett med tanke på antallet.

Den vordene mor har til nå lagt på seg 33.33% av sin opprinnelige vekt. Fortsatt 9 dager igjen.

Se Facebook for mer info.

 

24.08.2015

Da har vi vært på ultralyd undersøkelse. Era er svanger og vi får vente til dag 52- 55 så får jeg antallet da vi da skal på røntgen. Har formening om hvor mange og kan opplyse at det i alle fall blir flere enn sist

 

 

Parringen i Borken (i Grosser Münsterländer vogge) har blitt gjennomført. Chico var en skikkelig gentelman 🙂

 

11.07.2015

I ettermiddag startet løpetiden til Era, så da starter turen ned til Mr. Brokamp og Chico i Tyskland 23 juli.

 

Chico

Hannhund:

Chico vom Böinghook 156/10

Ekstriør : Sg+Sg

Jaktprøver:

VJP: 77 Pkt. Sp 11

HZP: 189 Pkt.st.h.l.E. 11

Helse: HD A


Era

Tispe :

N SE JCH NJ(K)CH Era des Grandes Vorachyres  LOF203

Ekstriør: Excellent

Jaktprøver:

Høyfjell: 1×1 UK og 1 ELK Sverige, 3x 2 UK, 1×1 AK,1×2 AK

Skog: 1×1 VK /Ck, 1x1VK.  1×1 AK m/ÆP. 2×1 AK og2x2 AK Fullkombinert: 1×1 og 3×2 AK

Lavland: 2×3 AK+ 1×2 AK

Apport. 5×1 UK + 7×1 AK

Helse: HD A

Innavlsgraden av denne parringen er 4.0897 %

Det å komme frem til denne kombinasjonen har jeg fått god hjelp av min gode venn og oppdretter av Era, Jacques Le Baillif i samråd med Winfried Wardemann. Disse karene har tidligere kommet frem til meget bra kombinasjoner for kennel Grandes Vorachyres

Noe du lurer på ? Kontakt meg